Üniversitemiz Gönüllü Yardımlaşma ve Paylaşma Topluluğu (GÖYAP) ile Genç İletişimciler Topluluğu üyeleri, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında Iğdır’ın Aralık ilçesindeki Alparslan Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerle unutamayacakları bir gün yaşattılar.

Iğdır Gençlik Merkezi paydaşlığında düzenlenen etkinlik kapsamında bir grup gönüllü genç, Türkiye’nin en uç noktasındaki Aralık ilçesinde bulunan Alparslan Ortaokulu’na gitti.

Palyaço, prenses ve cüce kostümleri giyen gençler, öğrencilerle balonlar eşliğinde doyasıya dans ederek eğlendi.

Ayrıca Genç İletişimciler Topluluğu Akademik Danışmanları Öğr. Gör. Ali Parim ile Öğr. Gör. Dr. Recep Altay tarafından öğrencilere gazetecilik ve sinema üzerine bilgiler verildi.

Kamera karşısında röportaj yapma fırsatı da bulan minikler, birbirlerine sorular sorarak unutamayacakları bir deneyim elde etti.

20 Kasım’ın “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlandığını anımsatan Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. Ali Parim, “Biz de bu kapsamda Iğdır Üniversitesi GÖYAP ve Genç İletişimciler toplulukları olarak Iğdır’ımızın Aralık ilçesindeki Alparslan Ortaokulu’na geldik. Burada öğrencilerimize hem çocuk hakları hakkında bilgi verdik hem de gazetecilik ve sinema mesleğini anlattık. Şimdi de palyaçolar, balonlar eşliğinde eğlenceli dakikalar yaşıyoruz. Umarım bu tür aktivitelerle çocuklarımızı geleceğe çok daha iyi hazırlar, çok daha bilinçli bireyler yetiştiririz.” dedi.

GÖYAP Topluluk Başkanı Kıyasettin Eren ise, “Kardeşlerimizle beraber çok güzel zaman geçirdik. Bilinçlendirme çalışmasının ardından balonlar ve palyaçolar eşliğinde çok güzel vakit geçirdik. Temel amacımız hep birlikte eğlenmekti. Bu tür faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. İlerleyen zamanlarda Iğdır’da gidilmedik köy ve okul bırakmayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Son olarak Genç İletişimciler Topluluğu Başkanı Ahmet Vehbi Ferah da öğrencilere televizyon ve radyo programcılığı konusunda bilgi verdiklerini belirterek, Iğdır’da televizyona ve kameraya ilgi duyan tüm çocuklara dokunmayı hedeflediklerini belirtti.

Etkinlik, öğrencilere çeşitli ikramlar sunulmasının ardından sona erdi.